Iværksætteri og tekstildesign. Personlige portrætter af Patricia Soza Galmez og Lea Aino.

Patricia Soza Galmez.

Jeg er uddannet tekstildesigner på Danmarks Designskole. Selvom jeg er fascineret af strukturer og mønstre, så har det sjældent været selve produktet, jeg har arbejdet med, der har interesseret mig, men oftere essensen af produktet eller projektet, der har vakt min interesse.

Når jeg ser tilbage på de projekter jeg har været involveret i siden jeg afsluttede på Danmarks Designskole i 2004, er det tydeligt, at der er en rød tråd fra dem tilbage til jeg min barndom. Mine forældre lærte mig vigtigheden af at stå sammen om et mål og gav mig følelsen af samhørighed, en følelse jeg fik, når jeg var med dem til demonstrationer eller når jeg blev inddraget i deres drømme og ønsker om at skabe noget værdifuldt for andre. Det var en følelse, der blev født mens jeg legede mellem symaskinerne og tilskæringsbordene, hvor jeg så tøj blive skabt i omgivelser udsmykket af Poul Gadegaards på Teko, hvor mine forældre studerede til beklædningsdesignere.  

Wedocraft og FABRIKAT, er to projekter, som jeg brænder for og som på hver deres måde, er centreret omkring et fælles arbejde for at skabe en forskel og at skabe noget værdifuldt for andre. Projekterne udspringer af et fælles behov, fra kreative iværksættere på Sydsjælland, for at arbejde sammen om at skabe bedre vilkår for os selv, hinanden og sammen give merværdi til vores omgivelser og samfundet omkring os. Med designmarkeder, workshops for voksne og børn og for FABRIKATs vedkommende en butik og udstillingssted åbner vi op til vores kreative verdener og deler ud af vores viden og eksponerer vores projekter.

Udover Wedocraft og FABRIKAT, har jeg firma med min mand. Her arbejder jeg med webdesign og er også involveret i lokale projekter.

 

Lea Aino.

Jeg har en master fra KADK med speciale i tekstil og printdesign. Det lykkeligste stunder på studiet, havde jeg på tekstilværkstedet, hvor vi nørdede med trykteknikker og fordybede os i eksperimenter på trykbordet. I dag finder jeg den største tilfredshed i arbejdet med egne projekter, hvor jeg er fri til selv at forme mine arbejdsopgaver og mit arbejdsliv.

Men livet som selvstændig kan til tider være ensomt, når man sidder alene på sin pind, og derfor har partnerskabet med Patricia i Wedocraft på mange måder været en gave. Jeg elsker arbejdet i Wedocraft, hvor vi møder inspirerende designere og iværksættere, der er drevet af deres behov for at skabe og forme deres omverden. De sidste to år har min udvikling taget raketfart, fordi arbejdet i Wedocraft har åbnet op for nye og ukendte arbejdsområder, som har styrket mig personligt og professionelt.

Arbejdet med at markedsføre andre, har dog taget tid fra min ynglings beskæftigelse – trykkeprocessen på værkstedet. Derfor arbejder jeg for tiden på at tage denne del af mit arbejdsliv op igen og produktudvikle i eget regi. I efteråret 2017 var jeg på kursus i plantetryk og blev helt opslugt af denne teknik. Mine øjne blev åbnet for, hvordan jeg kan bruge naturen direkte i mit kreative arbejde og samtidig var de mange sanketure gode for mit daværende stressede sind. Måske er det derfor at denne teknik ligger mit hjerte nær, fordi arbejdet med den, hjælp mig tilbage på sporet.

Teknikken går helt enkelt ud på at man sanker i skoven, på stranden eller i haven og tørrer/ presser planter og blomster. Derefter maler man på de tørrede planter og overfører farven fra planterne til tekstilet i varmepressen. Se videoer her på bloggen. Resultatet af processen bliver tekstile billeder, som kan udstilles, som unikke værker eller viderebearbejdes i computeren og derefter digitalprintes.

Udover mit arbejde i Wedocraft A Designers Network og mit eget firma AINO Studio arbejder jeg også som freelance konsulent på Museum Sydøstdanmark og underviser i design og billedkunst.